Trainen op vermogen

Sinds het begin van dit jaar ben ik begonnen met trainen op wattage, maar eigenlijk ben ik er pas echt serieus mee gaan trainen halverwege juni…

IMG_1105

Sinds halverwege juni train ik namelijk op het trainingsschema van Frank Vandewiele. Via een kennis zijn we bij hem gekomen. Frank maakt erg specifieke trainingsschema’s op wattagezones die hij heeft opgesteld aan de hand van een lactaattest. Deze test heb ik in juni uitgevoerd in Gent, samen met een intakegesprek met Frank.

Sindsdien train ik erg specifiek en heb ik regelmatig contact met Frank over de stand van zaken. Hij maakt mijn trainingsschema en zet deze in TrainingPeaks, een programma waar ik al mijn geplande trainingen kan zien en hij al mijn geüploade trainingsgegevens kan zien.

Doordat ik nu zo specifiek kan trainen en mijn krachten heel goed kan lezen, voel ik mij al een stuk sterker dan halverwege juni. Ook in wedstrijden, kan ik aflezen wat ik op dat moment aan wattage lever, en hoe lang ik dat ongeveer kan volhouden. Ik ben echt super tevreden over deze trainingsmethode, dus raad ik iedereen aan die serieus met wielrennen bezig is, om een wattagemeter aan te schaffen als dat mogelijk is. Dan maar een keer geen dure bril of andere dure onderdelen/accessoires voor je fiets. Wil je echt gericht trainen, dan is een wattagemeter een must.

IMG_1101 IMG_1099